De Deugd Openheid

Als beginnende kleine ondernemer is het van belang om je persoonlijk voor te stellen zodat je klanten een beeld krijgen met wie ze contact leggen. Een foto van jezelf is bij uitstek al een begin. Maar een Blog daar en tegen geeft je de gelegenheid om een nog persoonlijker band aan te gaan met je klanten. Maar zitten ze wel te wachten op mijn verhaal, dacht ik zo. Wat als ik hierdoor mensen kan inspireren en een verandering hoe klein dan ook teweeg kan brengen? Ik moest er goed over nadenken welke deugd ik zou kunnen inzetten om over mijn schroom heen te komen. De deugd Openheid en het bijpassende citaat, inspireerde mij me volledig open te stellen en mensen een kijkje te laten nemen in mijn leven.

De deugd Openheid is eerlijk zijn, helder en oprecht, terwijl je deelt wat je bent en wat je voelt zonder huichelarij.
Wanneer je open bent, ben je toegankelijk voor de zegeningen en de verrassingen van het leven.

“Om je, zoals een werkelijk spiritueel leven vraagt, volledig open te stellen, hebben we enorme moed nodig en kracht, een soort krijgersgeest.” ~ Jack Kornfield, A Path With Heart

Ik ben dankbaar voor de gave openheid. Zij maakt me vrij mijzelf te zijn.

En dus start ik hierbij

Mijn verhaal

Het proces van kind, tiener naar volwassene heeft mij vele levenslessen gebracht. Van een verlegen kind, een rebelse puber naar een volwassene die betere keuzes durf te maken. Het klinkt allemaal zo simpel maar niks is minder waar. Het leven is tenslotte als yoga, om volledig in het leven te staan vereist het oefening, geduld en aandacht.

“Wie ik dacht dat ik was, heb ik losgelaten. Wie ik zal zijn, weet alleen de tijd. Tussen verleden en toekomst bestaat alleen “Ik ben” “

Sterker uit de strijd

Wat als het leven zich aandient op een manier dat je het even helemaal niet meer weet en je lichaam er door van slag raakt. Van een haastig leven, gevoelens niet durven herkennen en erkennen en nooit de tijd nemen om stil te staan bij wat er zich in je leven en lichaam afspeelt. Verwerken van het verlies van dierbaren, een burn-out en ontslag schoof ik onder het tapijt. Wat resulteerde van een simpel pijntje in de arm naar complete malaise en uiteindelijk van de ene specialist naar de andere en daarbij een diagnose gesteld wordt dat je leven even extra op zijn kop zet. Het ironische van het leven is dat een patroon zich altijd herhaalt. Want als het je niet 1 keer maar 2 keer overkomt, dan weet je, dit gebeurt mij niet nog een derde keer. Hier diende zich mijn persoonlijke spirituele ontwikkeling en kennismaking met yoga. Het heeft mijn leven verbeterd.

Hoe kan ik dienen?

Als je als kind verlegen bent, is de tijd die je met jezelf doorbrengt vaak in stilte. Hier kon ik tijdschriften en/of boeken lezen. En wanneer ik las kon ik altijd de diepere betekenis van woorden voelen alsof het magische stof was die over mij heen gesprenkeld werd, om liefde toe te voegen, een lach, wijsheid, vreugde of een doel in mijn leven. Daarnaast vond ik het leuk om te dichten, tekenen en knutselen. Tenslotte komen creativiteit, ideeën en inzichten vaak in stilte. Maar ook uit volle borst zingen en lekker dansen, in de slaapkamer, tijdens het afwassen, onder de douche. Dit allemaal noem ik mijn innerlijke kind en ja ook haar kun je verliezen tijdens het opgroeien. Levenslessen ondervinden we allemaal en alles heeft zo zijn eigen uitwerking. Wie ik in wezen ben staat los van mijn opvoeding en gebeurtenissen.

En hoewel ik altijd al geweten heb dat ik iets te bieden heb, dat je je gaven en talenten wilt delen met anderen maar niet weet hoe je het moet aanpakken dan kun je opzoek gaan naar een manier die daarbij kan helpen. De combinatie van weten hoe je je lichaam kunt helen en je creativiteit in kwijt kan en naar buiten toe te brengen, er expressie aan te geven, vond ik in de opleiding Docent Kinderyoga en Deugdenyoga. Ik haalde ook inspiratie uit de trainingen Tieneryoga, Chakrayoga voor kinderen, Deugden Project; opvoeden met deugden, Deugdenkinderyoga en Intuïtieve ontwikkeling.

Het heeft even geduurd voor ik daadwerkelijk de stap heb kunnen maken om voor mezelf te beginnen. De afgelopen 6 maanden is er van alles in werking gesteld om dan eindelijk in februari 2014 mijn kennis te delen met de gemeenschap, gelijkgestemden en iedereen die kennis willen maken met Deugdenyoga.

“Geluk vermenigvuldigt zich door het te delen”

Janice_profiel_colorJanice Karijodimedjo. Ik geloof dat wij gezegend zijn met al het moois wat de wereld ons te bieden heeft. En sta open in het leven als een kind, alles is een wonder! De kracht van vreugde, enthousiasme, optimisme en een aanstekelijke lach is een stap dichter tot een leven dat lukt. Ik zie alles als een kans om te groeien op mijn innerlijke pad. Ik deel graag mijn kennis en inzichten om zo bij anderen bezieling en levensmoed los te maken. Intuïtie is de leidraad bij alles wat ik onderneem.“Je hebt in je leven niet altijd invloed op de vorm van de dingen die je tegenkomt, maar wel op de invulling die je er zelf aan geeft”